skip to Main Content

Završna izložba Minijature / Dječje radionice arhitekture na festivalu Tobogan

Od srijede 28. 6. do subote 8. 7. 2023. godine održat će se sedmo izdanje festivala Tobogan posvećenog kreativnosti za djecu kroz platformu Dječje kuće. Veseli nas što na ovogodišnjem festivalu sudjelujemo sa nekoliko kreativnih radionica – specijalnih izdanja naše radionice arhitekture Minijatura! Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse pa među brojnim događanjima (čak 111 programa!) vrijedi potražiti kvalitetan ljetni sadržaj za najmlađe. Osim sadržaja namijenjenih djeci, ove godine Tobogan donosi i nekoliko predavanja usmjerenih odrasloj publici od kojih ističemo temu oblikovanja parkova i dječjih igrališta.


Iz programa za odrasle izdvajamo:

28. 6. I 18.30 sati I PARKOVI ZVANI ČEŽNJA
predavanje o nastanku i oblikovanju parkova i dječjih igrališta

Izvođač: Bia Gec i Mirta Stipeč (KD Čistoća)
Dob: 12+/odrasli
Malo je gradskih tema važno kao što je to oblikovanje parkova i dječjih igrališta. Kako zapravo dobre i loše primjere iz susjedstva možemo shvatiti, kako se parkovi i dječja igrališta zapravo oblikuju, naša je tema, Sve na temu dječje igre u gradu s posebnim naglaskom na raspravu zašto su neka igrališta hit, a neka zjape prazna, što treba djeci, a što roditeljima, kako poboljšati postojeća igrališta i kako promišljati nova, otkrit će nam Mirta i Bia.
👉 Za sudjelovanje je potrebna prijava ovdje.


Iz programa za djecu izdvajamo:

28. 6. I 17.30h I KAD BI BIO GRADITELJ…
Izvođač: Gorana Stipeč Brlić / Društvo arhitekata Rijeka
Dob: 4 – 8
Svi bi željeli da možemo živjeti u kući iz snova, a je li ona neboder ili kućica u cvijeću, saznat ćemo na radionici. Gradit ćemo našu kućicu iz snova sastavljenu od crteža, kolaža i drugih snova. Naše kućice ostat će stajati u Dječjoj kući kao mali grad dobrodošlice svim gostima.
👉 Prijave se primaju putem obrasca ovdje.


28.6. I 19.00h I
FINALNA IZLOŽBA MINIJATURE, sezona 2.
Izvođač: Društvo arhitekata Rijeka
Naša ekipa Minijature vrijedno je radila mjesecima, a kako su promišljali arhitekturu i prostor pokazat će nam na završnoj izložbi. Digitalna stvarnost, materijali u arhitekturi, odnos boja i svjetlosti, zgrade kao živi organizmi – ovo su samo neke od tema koje su ovogodišnji polaznici dublje istražili. Na radionicama su se tako imali priliku iskušati u 3D modeliranju, stvaranju gipsanih uzoraka, izradi lampiona, korištenju termo kamere i dizajnu stolica. Program je proveden uz potporu Hrvatske komore arhitekata.
👉 Sudjelovanje je slobodno, a izložbu možete pogledati do sredine srpnja u prostoru Dječjeg odjela Stribor.


29.6. I 18h I
BENČIĆ U 360°
Izvođač: Društvo arhitekata Rijeka / Ana Orlić i Mia Bećirević
Dob: 8 – 13
Promatrat ćemo prostor i zgrade koje čine Art kvart Benčić, a potom zajednički zamisliti i nacrtati kvart kroz svih 360 stupnjeva ispunjen svim onim stvarima koje mu nedostaju. Naglasak radionice je na promišljanju javnog prostora, novog parka i trga koji su centar okupljanja za sve posjetitelje Dječje kuće, muzeja i nove gradske knjižnice. Zajednički ćemo kroz divovski crtež tražiti odgovore na pitanja: Što sve čini dobar park? Što sve čini naš Art park Benčić?
👉 Prijave se primaju putem obrasca ovdje.


30.6. I 18h I
KVARTOVSKA NOĆNA LAMPA
Izvođač: Društvo arhitekata Rijeka / Andrea Šepić i Karla Ritoša
Dob: 8+
Istražujemo obrise grada kroz propusnu membranu lampiona. Oblikovati ćemo male noćne lampe Art kvarta i istražiti kakav nam zanimljivi rezultat daje međusobni odnos transparentne podloge i grafike kojom ćemo ju ukrasiti. Međusobni odnosi svjetla i sjene mogu biti moćan ambijentalni element u prostoru. Svoj lampion možeš ponijeti kući.
👉 Prijave se primaju putem online obrasca ovdje.

 

Cijeli program festivala Tobogan pronađite ovdje.

Back To Top