skip to Main Content

Sekcija seniora


Sekcija seniora – DAR, 29.11.2018.

Sekcija seniora (aka SEK.S.) u rujnu 2019. godine obilježila je svoj 50. jubilarni sastanak u prostorima Društva arhitekata Rijeka.

Točnije, Sekcija seniora osnovana je 8. lipnja 2017. godine i uključuje arhitektice preko 60 godina te arhitekte preko 65 godina starosne dobi. Sveukupni broj Seniora je 40, od kojih je 21 član Društva arhitekata Rijeka.

2018. i 2019. godine, Seniori su organizirali predavanja po temama iz djelokruga realizirnih projekata od kojih izdvajamo:

  • okrugli stol pod nazivom Vizija Velike Britanije (arhitektur i urbanizam pod utjecajem politike) pod vodstvom arhitekt mr. sc. Marijana Vejvode, dipl. ing. arh.
  • predavanje pod nazivom Eko održiva zajednica i naseljavanje: drugačiji svijet je moguć (Uloga prostorno urbanističkog i krajobraznog planiranja za eko održivu budućnost) arhitekta Drage Muvrina. O posljednjoj temi možete se informirati kroz slijedeći bilten > Eko odrziva zajednica.

Kroz gore naveden godine, također su organizirana predstavljanja autorskih realiziranih projekata arhitekata Željka Mahulja, Milana Kolara i Zlatka Krajačevića, izrađeni su bilteni, katalozi i autobiografije seniora, ostvarena je suradnja s arhitektima i fakultetima za arhitekturu u Hrvatskoj, zemljama EU i izvan, ostvarena je suradnja sa svim članovima DAR-a kod predstavljanja stručnih usluga iz djelatnosti prostornog planiranja, arhitekture, krajobraznog i unutarnjeg uređenja investotorima u Hrvatskoj i inozemstvu te se uspostavlja suradnja sa timovima kod izrade natječajnih radova.

Back To Top