skip to Main Content

Sekcija seniora


Sekcija seniora – DAR, 29.11.2018.

Sekcija seniora (aka SEK.S.) u rujnu 2019. godine obilježila je svoj 50. jubilarni sastanak u prostorima Društva arhitekata Rijeka.

Točnije, Sekcija seniora osnovana je 8. lipnja 2017. godine i uključuje arhitektice preko 60 godina te arhitekte preko 65 godina starosne dobi. Sveukupni broj Seniora je 40, od kojih je 21 član Društva arhitekata Rijeka.

Sastanci Sekcije seniora održavaju se svakog četvrtaka u 11h u prostorijama Društva.

2018. i 2019. godine, Seniori su organizirali predavanja po temama iz djelokruga realizirnih projekata od kojih izdvajamo:

  • okrugli stol pod nazivom Vizija Velike Britanije (arhitektur i urbanizam pod utjecajem politike) pod vodstvom arhitekt mr. sc. Marijana Vejvode, dipl. ing. arh.
  • predavanje pod nazivom Eko održiva zajednica i naseljavanje: drugačiji svijet je moguć (Uloga prostorno urbanističkog i krajobraznog planiranja za eko održivu budućnost) arhitekta Drage Muvrina. O posljednjoj temi možete se informirati kroz slijedeći bilten > Eko odrziva zajednica.

Kroz gore naveden godine, također su organizirana predstavljanja autorskih realiziranih projekata arhitekata Željka Mahulja, Milana Kolara i Zlatka Krajačevića, izrađeni su bilteni, katalozi i autobiografije seniora, ostvarena je suradnja s arhitektima i fakultetima za arhitekturu u Hrvatskoj, zemljama EU i izvan, ostvarena je suradnja sa svim članovima DAR-a kod predstavljanja stručnih usluga iz djelatnosti prostornog planiranja, arhitekture, krajobraznog i unutarnjeg uređenja investotorima u Hrvatskoj i inozemstvu te se uspostavlja suradnja sa timovima kod izrade natječajnih radova.

Back To Top