skip to Main Content

Zaključena još jedna sezona dječjih radionica arhitekture MINIJATURA

Nedavno je na festivalu Tobogan u Dječjoj kući od 28.-30.6.2023. zaključena još jedna uspješna sezona dječjih radionica Minijatura uz nekoliko specijalnih radionica otvorenog tipa.

Na prvom Minijatura specijalu Benčić u 360° polaznici su promatrali prostor i zgrade koje čine Art kvart Benčić, a potom zajednički osmislili i nacrtali divovski crtež budućeg Art parka Benčić kroz svih 360 stupnjeva ispunjen svim onim stvarima koje mu nedostaju. Naglasak radionice bio je na promišljanju javnog prostora, novog parka i trga koji su centar okupljanja za sve posjetitelje Dječje kuće, muzeja i nove gradske knjižnice.

Mali graditelji na radionici Kad bi bio graditelj sanjali su i oslikavali kućice iz snova koje su potom ostale stajati u Dječjoj kući kao grad dobrodrošlice. Stvaranje Kvartovske noćne lampe potaknulo je polaznike na igru svjetlom, sjenom i gradskim vizurama kako bi kreirali ambijentalne elemente u prostoru.

A dok iščekujemo novu sezonu radionica arhitekture i redovitu tjednu dozu učenja o prostoru, u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka do kraja tjedna možete pogledati izložbu ovogodišnje generacije polaznika Minijature. Od 3D printa preko eksperimenata s gipsom do kreiranja plakata i konstrukcija – bila je ovo kreativna godina u kojoj smo učili o arhitekturi uz podršku Hrvatske komore arhitekata.

Back To Top