skip to Main Content

KONFERENCIJA I IZLOŽBENI SAJAM “Creative StartUp”

RIJEKA, 28. travnjaU okviru europskog projekta „Creative StartUp“ – IPA Hrvatska – Slovenija 2007 – 2013, u Rijeci se od 7. do 9. svibnja, u gradskom prostoru u ulici Ivana Grohovca 1A (ex Bernardiju), održava konferencija i izložbeni sajam Creative StartUp, uz popratni kulturni i klupski program, s osnovnim ciljem međunarodnog predstavljanja riječkih i regionalnih kreativaca.

Konferencija će se odvijati u formi panel rasprava koje će, tijekom tri intenzivna dana i dinamični diskurs, nasloviti aktualne teme poput novih načina financiranja te modusa rada i stvaranja.

Izložbeni sajam i konferencija bit će otvoreni u četvrtak, 7. svibnja s početkom u 16 sati. Program će započeti panelom o coworkingu s moderatorom Matijom Raosom, a nastavit će se predavanjem Luke Sučića Belera,koji će problematizirati nov način dijeljenja radnog prostora te nove forme i prilike grupnog financiranja djelatnosti.

Intenzivni program nastavlja se 8. i 9. svibnja, od 11 do 20 sati. U petak 8. svibnja nastojat će se demistificirati 3D printanje,govorit će se o organizaciji glazbenih festivala uz paneliste Vedrana Menigu, Maria Grdošića i Matu Škugora te moderatora Edu Plovanića, potom će se raspraviti novi radni modus remote worka, problem glazbe u digitalnom dobu te,generalno, izazovi i zablude digitalnog doba.

U petak će predavanje održati međunarodni gosti Kai Iwasaki i Christian Vanizette iz konzultantske tvrtke „nove generacije“ Embassy: Digital Diplomacy, koja razvija održiva rješenja za tzv. „pametne gradove“, povezuje inovativne zajednice, te služi kao medijator između javnog, privatnog i kreativnog sektora, a interno koristi novi model upravljanja organizacijom temeljen na holakraciji.

U subotu 9. svibnja prvi održan panel naslovit će odgovornost digitalnih medija u sferi kreativnih industrija, s primjerima portala Vizkultura, Pogledaj.to i Muzika.hr, nastavit će se s panelom o ulozi manifestacija koje se bave promocijom kreativnih poduzetnika, zatim panelom o ulozi dizajna u suvremenom društvu te posljednjim panelom, o novom načinu grupnog financiranja (crowdfunding), koji će moderirati vodeći hrvatski crowdfunding stručnjak Hrvoje Hafner.

Predavanje će tog, posljednjeg dana konferencije, održati Ivo Špigel, istaknuti poduzetnik i suvlasnik jednog od prvih i privatnih informatičkih poduzeća u Hrvatskoj, koji će govoriti o značaju i izazovima pokretanja vlastitog posla.

Na panelima će, osim navedenih, sudjelovati širok spektar sudionika kao što su Edi Budimilić, Vanja Cuculić, Damir Bralić, Ivana Borovnjak, Ivan Dorotić, Marko Prpić Zets, Damir Đurović, Luka Piškorič, Roberto Vidović, Vuk Ćosić, Bobo Delić, Marko Bosiljkov, Berislav Marzalek, Tomo in der Muhlen i mnogi drugi.

Na izložbenom sajmu predstavit će se lokalni dizajneri i kreativni poduzetnici, studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Fakulteta za dizajn u Ljubljani, te gostujući dizajneri iz Slovenije.

Projekt „Creative StartUp“ zajednički provode Grad Rijeka kao vodeći partner, Regionalna razvojna agencija Porin, Hrvatska gospodarska komora, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Visoka šola za dizajn Univerze na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče Univerze na Primorskem i Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.

Zahvaljujemo na praćenju!

Ivan Lucić / ivan@creativestartup.eu / 091 547 52 61

Više informacija na: http://creative-startup.eu/

Logo Creative StartUp

Vizual Creative StartUp2

Back To Top