skip to Main Content

Industrijska baština kao identitet grada

Poštovani!

Pozivamo Vas na predavanje “Industrijska baština kao identitet grada” koje će se održati u Društvu arhitekata Rijeka u utorak 14.10.2014. u 18,00 sati.

Predavač: Tamara Rogić, TU Delft

“Identitet Rijeke očituje se u njenoj industrijskoj baštini” je rečenica koju ste zadnjih godina mnogo puta čuli u medijima. Često vam je dakle bio prezentiran gotovi proizvod – industrijska baština – koji definira identitet vašega grada.

No jeste li se ikada zapitali kako je taj proizvod “identitet Rijeke u industrijskoj baštini” u stvari nastao? Jeste li se pitali da li vi Riječanka/Riječanin prepoznajete neki dio svog osobnog identiteta u toj industrijskoj baštini? Da li vas je netko iz gradskih ureda ikada to i pitao? Tko je onda smislio da industrijska baština definira identitet Rijeke?

Ovakva i slična pitanja će se razmatrati u ovome predavanju. Glavni je cilj predavanja upoznati sudionike s procesom stvaranja “identiteta grada” radije nego sa samo gotovim proizvodom takvoga procesa kao i s nekim od mogućih načina sudjelovanja građana samih u tom procesu….

Back To Top