skip to Main Content

GODIŠNJA IZLOŽBA OSTVARENJA U 2020. GODINI + PREDAVANJE SPACE10 UZ PROMOCIJU KNJIGE THE IDEAL CITY

Na samom početku jesenske sezone događanja pozivamo Vas na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini koja će održati u DeltaLabu, zgradi Ivex-a od 01.09. – 22.09.2021. Otvorenje izložbe održat će se u srijedu 01.09.2021. u 20.00 sati. Izložba će za razgledavanje biti otvorena svaki dan od 16 do 20 sati, a za druge termine se potrebno prethodno najaviti.

U sklopu izložbe, a prije samog otvorenja, u 19.00 sati u prostorima DeltaLaba održat će se i predavanje Jane Perković iz laboratorija za dizajn i inovacije SPACE10, posvećenog IKEI. Laboratorij je smješten u Copenhagenu gdje istražuje kako će u budućnosti izgledati naš svakodnevni život. (Više o događaju niže u tekstu).

GODIŠNJA IZLOŽBA OSTVARENJA HRVATSKIH ARHITEKTICA I ARHITEKATA U 2020. GODINI 

Radove prijavljene na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini ocjenjivao je stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko. Iz vrednovanja radova u konkurenciji za Nagradu „Neven Šegvić” izuzeli su se Ante Nikša Bilić i Ana Mrđa, a za Nagradu „Drago Galić” Helena Paver Njirić. O nominacijama za Nagradu „Viktor Kovačić” odlučivali su članovi Stručnog savjeta.

POKROVITELJ:
Predsjednik Republike Hrvatske

ORGANIZATORI:
Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)
Društvo arhitekata Rijeka (DAR)
Hrvatska komora arhitekata (HKA) – Područni odbor Rijeka
DeltaLab – centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam

LOKACIJA:
DeltaLab, prizemlje zgrade Ivex-a, Delta 5, Rijeka

TRAJANJE:
01.09. – 22.9.2021.

ORGANIZACIJA I POSTAV:
Ida Križaj Leko, Jelena Maračić, Morana Matković, Tina Matuslović, Ana Orlić, Damian Sobol Turina, Renato Stanković, Gorana Stipeč Brlić

ONLINE SUSTAV PRIJAVA I WEB:
Mihael Giba

DIZAJN I VIZUALNI IDENTITET:
Niko Mihaljević i Petra Milički

LEKTURA:
Maja Trinajstić

TISAK:
Arskopija, Zagreb

ZAHVALE:
Uredu predsjednika Republike Hrvatske, Anti Nikši Biliću i Heleni Paver Njirić, članovima Savjeta, autorima prijavljenih radova, korisnicima i vlasnicima objekata, Marku Mihaljeviću na fotografijama publicističkih radova i svim kolegicama i kolegama koji svojim angažmanom i entuzijazmom podržavaju rad Udruženja hrvatskih arhitekata i Društva arhitekata Rijeka.

GENERALNI SPONZOR RIJEČKE IZLOŽBE: Velux

SPONZORI RIJEČKE IZLOŽBE: GP Krk, GP Mikić, JGL

 

PREDAVANJE LABORATORIJA SPACE10 UZ PROMOCIJU KNJIGE THE IDEAL CITY

Kroz predavanje „Kako može izgledati start-up kultura i inovacije na polju urbanizma?“ Jana Perković će predstaviti SPACE10-ov korpus istraživanja u domeni stanovanja i arhitekture, te ga smjestiti u kontekst vlastitog istraživačkog i profesionalnog djelovanja u inovacijama u kulturi življenja, u Australiji i Europi.

Osim toga, predstavit će i najnoviju knjigu SPACE10-a, The Ideal City (Idealni grad, gestalten, 2021). Ova publikacija istražuje budućnost urbanog življenja kroz putovanje u 53 grada, u 30 različitih država, razgovarajući sa stručnjacima iz područja arhitekture, dizajna, tehnologije i upravljanja o boljem putu prema naprijed za naš zajednički dom: grad.
_

Jana Perković je urednica za publikacije u SPACE10-u, IKEI-nom centru za dizajn i istraživanje, te doktorandica na Connected Cities Lab pri Fakultetu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo na University of Melbourne. U svom radu, koji spaja istraživanje i praksu, promišlja mehanizme inovacije koji se mogu primijeniti u urbanizmu i regionalnom upravljanju.

 

GENERALNI SPONZOR RIJEČKE IZLOŽBE:

 

 


SPONZORI RIJEČKE IZLOŽBE:

 

 

Inspirativno predavanje „Kako može izgledati start-up kultura i inovacije na polju urbanizma?“ Jane Perković iz SPACE10-a održano je u prostorima DeltaLaba uz moderaciju Kristana Benića. U sklopu predavanja predstavljena je i knjiga The Ideal City u izdanju gestalten-a, nakon čega je uslijedilo otvorenje Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata.Back To Top