skip to Main Content

Obavijest o rezultatima natječaja za izradu idejnog rješenja spomen-obilježja Velebitskim junacima

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „AJKULA“ obaviještava o rezultatima natječaja za izradu idejnog likovnog i urbanističko-arhitektonskog rješenja spomen-obilježjaVelebitskim junacima.

Naime, na sjednici Ocjenjivačkog suda za izradu idejnog likovnog i urbanističko-arhitektonsko rješenja spomen-obilježja Velebitskim junacima, održanoj 14.02.2014. godine u prostorijama Društva arhitekata Rijeka, Ulica Ivana Dežmana 2a u Rijeci, jednoglasno je donesena odluka da se dodijele nagrade sukladno raspisu natječaja sljedećim redosljedom:

 

1. Nagrada u neto iznosu od 20 000 kn

Rad označen šifrom „ 4“

Autori:

Atmosfera d.o.o.

Mandaličina 14

10000 Zagreb

Obrazloženje: Rad je ostavio najbolji dojam na sve članove Ocjenjivačkog suda. Svojom transparentnošću daje visoku dozu optimizma i ukupna simbolika je jaka, a vrlo jednostavna i decentna. Najbolje je uklopljen u prostor i ostavlja mogućnost reinterpretacije. Primjenjiv je na različitim lokacijama najviše od svih radova. Na najljepši način korelira s okolinom, prirodom i traženom porukom raspisivača natječaja.

 

2. Nagrada u neto iznosu od 10 000 kn

Rad označen šifrom „5“

Autori:

Arhitektri d.o.o.

Cvijete Zuzorić 1

10000 Zagreb

Obrazloženje: Prostorno zadovoljava sve kriterije. Simbolika je vrlo jasna u odnosu rata i mira, ropstva i slobode, te puta kojeg su prošli učesnici Domovinskog rata.

 

Back To Top