skip to Main Content

Minijatura: radionica arhitekture i urbanizma za djecu u Dječjoj Kući

 

U  suradnji Hrvatske komore arhitekata i Društva arhitekata Rijeka, a uz potporu Gradske knjižnice Rijeka u Dječjoj kući od 4. listopada u 18 sati kreće redovna radionica “Minijatura”, ciklus radionica posvećenih arhitekturi i urbanizmu. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 13  godina starosti. Prvi susret odvija se u ponedjeljak 4. listopada te se nastavljaju mjesečno ponedjeljkom.

Premijeran inovativni program

Riječ je o, na riječkom području, premijernom programu cilj kojeg je na pedagoški adekvatan način kroz igru, šetnje, predavanja, crtanje i dr. djecu poučiti o prostoru, prostornom planiranju, urbanizmu i arhitekturi, ne bi li postali odrasle osobe koje će na ispravan način sudjelovati u društvenoj zajednici kroz rasprave, usmjeravanje i/ili stvaranje kvalitetnih prostornih rješenja. Program se sastoji od tri faze tako da prati tijek školske godine u trajanju od devet mjeseci. Prvi dio odvija se u zimskom razdoblju od listopada do prosinca, drugi dio u zimsko proljetnom razdoblju od siječnja do ožujka, a treći dio u ljetnom razdoblju od travnja do lipnja. Tematske cjeline bavit će se gradom, arhitekturom, urbanizmom i prostornim planiranjem.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr.  Za sudjelovanje je potrebno biti članom Gradske knjižnice Rijeka.

Zajednički program provode Hrvatska komora arhitekata i Društvo arhitekata Rijeka, a uz potporu Gradske knjižnice Rijeka u Dječjoj kući. Program su pokrenuli i oblikovali Vladi Bralić (Hrvatska komora arhitekata), Gorana Stipeč Brlić (Društvo arhitekata Rijeka) i Kristian Benić (Gradska knjižnica Rijeka). Radionicu će, osim već spomenutih, voditi različiti mentori, među kojima su Mia Bećirević, Iva Ćuzela Bilać, Luka Gudelj, Ana Orlić, Karla Ritoša, Ariana Sušanj i Anastazija Stjepanović. Kroz godinu će im se pridružiti i gostujući predavači iz drugih gradova Hrvatske.

Back To Top