skip to Main Content

Regionalni forum za raspravu “Održivost u turizmu – najbolja opcija ili nemoguća misija?”

Sintagma “održivi turizam”  prečesto se koristi – pa i zlorabi – ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Svjetska turistička organizacija održivi turizam definira na sljedeći način:

Održivi turistički razvoj zadovoljava potrebe turista i njihovih domaćina. Želi ostvariti upravljanje resursima na način da ekonomske, socijalne i estetske potrebe budu ostvarene tako da se održi kulturološki integritet, osnovni ekološki procesi, biološka raznolikost te sustavi na kojima  počiva život stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu”. 

Kako u praksi izgleda održivost u turizmu? Kako Hrvatska kao država u kojoj  turizam čini čak 15% BDP-a razvija svoje turističke potencijale u “održivom” smjeru? Upravo na području Istre i Kvarnera postoje planovi za nekoliko luksuznih projekata koji će zbog svoje veličine zasigurno morati proći test “održivosti”.

Ovo važno ekonomsko, društveno i kulturno pitanje tematizirat će Ured za infomiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj na svom drugom regionalnom forumu za raspravu pod naslovom “Održivost u turizmu – najbolja opcija ili nemoguća misija?”, kojega organizira upravo u Rijeci.

Forum će se održati u petak 8. studenoga u riječkoj Gradskoj vijećnici, od 11 do 13.30 sati. 

Dođite i saznajte što o održivosti u turizmu imaju za reći zastupnici u Europskom parlamentu iz Hrvatske Marino Baldini i Davor Ivo Stier, ili pak Dušica Radojčič iz udruge “Zelena Istra”, dr.sc. Hrvoje Carić iz Instituta za turizam, Nina Garić, članica uprave “Jadranka d.o.o.” iz Malog Lošinja te dr.sc Saša Poljanec Borić iz Instituta Ivo Pilar.

> Program foruma

Back To Top