skip to Main Content

POZIV ARHITEKTICAMA I ARHITEKTIMA!

Objavljujemo poziv Udruženja hrvatskih arhitekata za uključivanje struke u pomoć potresom pogođenim područjima. Uključite se ako možete!

Pozivamo arhitektice i arhitekte da se pridruže timovima za brze preglede kako bi zajedno s ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli stanovnicima u područjima pogođenim potresom.
Do sada je za pregled prijavljeno gotovo 17.500 objekata i taj broj stalno raste, pa je uključenje stručnjaka potrebno u što većem broju.

Svi stručnjaci koji se žele uključiti trebaju se prijaviti putem obrasca nakon čega će na svoje mobitele primiti korisničko ime i lozinku s kojima se prijavljuju u aplikacije Collector for ArcGIS (prikupljanje podataka o građevinama) i ArcGIS Tracker (praćenje lokacije inženjera na terenu).

Prije odlaska na teren, svakako je potrebno proučiti upute i edukacijske materijale na stranicama Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo (lozinku za pristup materijalima i informacijama za stručnjake dobit ćete nakon prijave – razlikuje se od lozinke za prijavu u ArcGIS aplikacije).

Iako nismo ovlašteni za projektiranje konstrukcija, možemo biti od velike pomoći kolegama statičarima s prikupljanjem i unosom podataka i fotografija, stoga se odazovite i pomozimo najviše što možemo!

Back To Top