skip to Main Content

DIZAJN DEANA SKIRE NAGRAĐEN RED DOTOM

Prenosimo: objava za medije Skira d.o.o.

Pula, 15. travnja 2015. – Svjetiljka  Trick, koju je dizajnirao naš poznati dizajner rasvjete Dean Skira, nagrađena je Red Dot 2015 nagradom u kategoriji produkt dizajna. Odabrana je u konkurenciji s 4928 inovativnih proizvoda, 1994 sudionika iz 56 zemalja.

Red Dot se smatra jednom od najznačajnijih međunarodnih nagrada za dizajn: prestižno natjecanje, koje strogim kriterijima ocjenjuje inovativnost, funkcionalnost, formalne značajke, ergonomiju i ekološku prihvatljivost proizvoda, ove godine obilježava 60. obljetnicu osnutka.

Nagrada je još jedno priznanje dizajnu ove inovativne svjetiljke. Trick je jedinstven, suvremen proizvod i tehnološki raritet koji omogućava spektakularne svjetlosne efekte različitih geometrijskih oblika: od krugova do linija u bezbroj kombinacija. Dean Skira je u suradnji s talijanskim proizvođačem iGuzzini razvio liniju proizvoda u osam varijanti za postizanje optimalnog svjetlosnog snopa, zrakastog osvjetljavanja ili ravnomjernog osvjetljavanja zida.

Trick, predstavljen javnosti na prošlogodišnjem sajmu Light+Building, već je osvojio zlatnu nagradu Delta d’Or za najbolji industrijski dizajn u Barceloni, WIN nagradu, Lux Award i Lighting Design Award za svjetiljku godine u Londonu.

Kontakt: Diana Dropulić,  t. 052/535 944  m. 098/701 596
press@skira.hr
www.skira.hr

Logo_Red_Dot_Design_Award_es2

skira trick_01

Trick_web04

skira_dizalica_1

Back To Top