skip to Main Content

ARTUR – Radionica Zadar > Uloga arhitekture javnih prostora u turizmu

ARTUR je program koji je iniciralo Društvo arhitekata Zagreba i pokrenulo u suradnji s Institutom za turizam i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, te Društvima arhitekata Zadra, Dubrovnika i Istre čiji su dugoročni ciljevi usmjereni na prevladavanje postojećih nedostataka i problema veznih za prostor i turizam.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici Zadar u sklopu programa ARTUR, 26. listopada (subota) 2013., Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, Punta Skala s početkom u 09:30h u dvorani Levant.

Tema zadarske radionice koja se naslanja na Dane hrvatskog turizma (24.-25.studeni 2013.) je ULOGA ARHITEKTURE JAVNIH PROSTORA U TURIZMU. Prateći godišnju temu Grad i regija radionica preispituje realizirane modele javnih prostora u regiji – valorizirajući njihov uspjeh počevši od arhitektonskih projekata na zadarskoj rivi, preko projekata vezanih za manja mjesta u regiji do otvaranja prostora za promišljanje budućih modela sustavnog upravljanja i izgradnje javnog prostora u regiji baziranog na međustrukovnoj suradnji i dijalogu.

ARTUR ZADAR – PRELIMINARNI PROGRAM RADIONICE

Subota, 26. 10. 2013.

Primjeri koji će se obraditi:

– uže područje grada Zadar (javni prostor i javni sadržaj) – šire područje: turistička naselja, Nin, Vir, Biograd i dr. – komunikacija Šibenik, otoci i dr.

Pitanja kojima će se otvoriti radionica:

1. Definiranje javnog prostora : korisnik, sadržaj, vrijeme – tko je korisnik javnih prostora – koji program se događa na javnim prostorima – kroz koje vrijeme se javni prostor koristi / pristupačnost javnih prostora

2. Koji je udio javnih prostora i sadržaja u planiranju i kreiranju turističke atrakcije grada

3. Kako turizam doprinosi razvoju javnih prostora i sadržaja – arhitektura, kultura, edukacija – sveučilište, infrastuktura itd

4. Kako rehabilitirati devastirane zone implementacijom javnih sadržaja (objekata i sadržaja)

5. Kako pomiriti ulaganja sa potrebama javnih prostora

Ciljevi radionice:

– podići svjest o važnosti javnih prostora i sadržaja u planiranju razvoja turizma – prepoznati potrebe zajednice – povezati ključne sudionike u upravljanju prostorom i planiranju investicija

Pozivamo Vas da nam se pridružite u Zadru. Ulaz je slobodan ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se putem prijavnice na mail adresu ana.marendic@d-a-z.hr do 23.10.2013.

PRIJAVNICU možete preuzeti OVDJE, a preliminarni program u PDF-u OVDJE.

Back To Top