skip to Main Content

9. izdanje studentskog DA! festivala u Zagrebu

DA! festival je projekt studenata dizajna i arhitekture Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Održat će se kroz tri vikenda u ožujku kao višednevni festival u obliku predavanja, radionica, interaktivnih panela, studentske izložbe i zabavnog programa. Ovo 9. izdanje festivala smjestit će se u prostorima Studija dizajna, Galerije Šira i Društva arhitekata Zagreba.

DA! festival je projekt koji organiziraju studenti za studente s ciljem prezentiranja vještina studenata kroz radove i njihove afirmacije u javnosti, stvaranja međusobnih poznanstava, stjecanja novih znanja i sposobnosti u interdisciplinarnom okruženju te uvid u aktualne teme iz relevantnih područja.

Ove godine na programu je više od četrdeset predavača s temama od arhitekture i Lego kockica preko generative grafike do očuvanja analognih medija u digitalno doba. Osim standardnog programa, održat će se panel o politici i javnom prostoru te predstavljanje nekoliko aktualnih studentskih projekata.

Prijave za ovogodišnju izložbu studentskih radova otvorene su od 1. do 8. ožujka 2024. Radove mogu prijaviti studenti bilo kojeg fakulteta, ali važno je da su trenutno studenti ili da su diplomirali u zadnjih godinu dana. Svoje radove mogu prijaviti u sedam kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, film i fotografija, modni i tekstilni dizajn te likovna umjetnost. Iz svake kategorije stručni žiri izabrat će tri najbolja rada, a proglašenje pobjednika održat će se zadnji vikend festivala. Nakon toga će na web stranici festivala biti otvorena izložba svih prijavljenih radova, a nagrađeni radovi naknadno će biti postavljeni u galerijskom prostoru LEXART skladišta krajem travnja.

Više informacija o programu, žiriju i prijavi na radionice dolaze uskoro, a sve novosti pratite na Facebook i Instagram profilu DA! festivala, službenoj web stranici.

Program prvog vikenda 08.-10.03.2024.


Program drugog vikenda 14.-17.03.2024.


Program trećeg vikenda 22.-24.03.2024.

Back To Top