skip to Main Content

Wallpeople 2013 > Rijeka i Zagreb

Wallpeople, svjetski kolaborativni umjetnički projekt, bit će održan po prvi put u Hrvatskoj, 1. lipnja, i to u Rijeci, na Trgu Sv. Barbare, i u Zagrebu, u Savskoj 18, kod Tehničkog muzeja, na obje lokacije od 17 do 20 sati. Projekt je nastao u Barceloni, te poziva ljude da stvaraju i budu dio jedinstvenog trenutka u određenom urbanom prostoru.

Sudjelovanjem šire publike u stvaranju, želimo stvoriti jedinstveno umjetničko djelo. Jedna od niti vodilja je vratiti javne površine i gradske ulice u službu izražavanja i gradske interakcije. To je filozofija koja zagovara slobodnu kreativnost, te koristi internet i njegovu digitalnu snagu kako bi je pretočila u stvarni prostor, poručuje ekipa riječkog Wallpeople projekta.

Dosad je događaj bio usmjeren na fotografiju, no od 2012. godine se prihvaćaju svi formati i načini izrade. Ovogodišnja tema je glazba, a svi sudionici pozvani su reproducirati glazbu svog omiljenog umjetnika na posve osoban način. Pri tome mogu evocirati život i djelo glazbenog umjetnika, pjesme, stiha ili sekvence spota – sve po vlastitom izboru i nahođenju. Jedino što je važno je da se rad može aplicirati na zid pomoću za fasadu neškodljivih ljepila.

Sva zaprimljena djela bit će izložena na Trgu sv. Barbare u Rijeci  i kod Tehničkog muzeja u Zagrebu. Djela se mogu donirati potpisana i uz kratku biografiju, ako autor tako želi, ili anonimno. Adresa za sva potencijalna pitanja je rijeka@wallpeople.org. Uz Hrvatsku, ove godine u projektu sudjeluje još 45 zemalja.

Sve informacije o ovom zanimljivom projektu saznajte na službenoj web stranici projekta Wallpeople.

Back To Top