skip to Main Content

Urbanistička početnica

Pozivamo vas da sudjelujete na radionici Urbanistička početnica koja će se održati u sklopu festivala “Moje, tvoje, naše” u organizaciji Drugog mora u Rijeci u četvrtak, 10.4.2014. na Marganovu od 11-16 h.

Radionica Urbanističke početnice bavi se prostorom zajedničke memorije, i to bivše tvornice papira u Rijeci – Hartera, koji treba dobiti novu namjenu. Grad Rijeka ovaj prostor namijenio je u budućnosti kulturnim sadržajima, ali do sada su se u prostoru održavale povremeni i privremeni kulturni događaji. Čini nam se da je vrijeme da se pronađe model prema kojem će Hartera trajno i stalno zaživjeti kao prostor kulture. Zbog toga organiziramo radionicu kojoj je cilj okupiti zainteresirane aktere i stručnjake kako bi zajedno pronašli rješenje za Harteru koje će biti primjenjivo u postojećim okolnostima. Dakle, na radionici ćemo se baviti planiranjem koje se odnosi na prenamjene koje se mogu brzo implementirati kako bi ovaj prostor što prije zaživio na korist svih nas. Sama radionica ne bavi se dugoročnim planovima, ali ih uzimamo u obzir, kako bi se i privremene funkcije ovog prostora uskladile s budućim razvojem ovog dijela grada.

Radionicu će voditi arhitekti Dinko Peračić i Antun Sevšek, a organizatori programa su Drugo more, Platforma 9,81 i Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Program Urbanistička početnica odnosno platforma za znanje o prostoru, inicijalno je započet 2008. kao partnerski projekt ARL i Platforme 9,81. Partnerstvo se odvija između 6 udruga nezavisne kulturne scene i 2 ustanove u kulturi, a to su Art radionica Lazareti/Dubrovnik, Blok/Zagreb, KA-Matrix/Karlovac, Drugo more/Rijeka, Multimedijalni kulturni centar/Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti/Rijeka, Platforma 9,81/Split i Pravo na grad/Zagreb.

Molim vas da svoj dolazak potvrdite na mail petra@drugo-more.hr i br. Mobitela 091 5644964.

S poštovanjem,
Petra Corva

www.drugo-more.hr

Back To Top