skip to Main Content

URBANI STUDIJI ­ččú POZIV ZA NOVU GENERACIJU┬á[ Rok za prijave: 1. 8. 2023. ]

URBANI STUDIJI su inovativan studijski program prostornog i strate┼íkog dizajna urbanih sustava i procesa u vrijeme politi─Źkih, ekolo┼íkih i tehnolo┼íkih transformacija. Studijski program je razvio i vodi DELTALAB – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveu─Źili┼íta u Rijeci.

URBANI STUDIJI su namijenjeni svima ─Źije prakse utje─Źu na izgra─Ĺeno i digitalno okru┼żenje, strate┼íko planiranje, infrastrukturne kapacitete te kolektivne imaginarije.┬áCilj studija je razvoj znanja i vje┼ítina potrebnih za kriti─Źki analizirati i pragmati─Źno doprinijeti dizajnu otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava i procesa u kontekstu zna─Źajnih izazova suvremenih politi─Źkih, ekolo┼íkih i tehnolo┼íkih transformacija.

Inovativni kurikulum URBANIH STUDIJA okuplja stru─Źnjake iz cijelog spektra relevantnih znanstvenih i umjetni─Źkih disciplina u dinami─Źan obrazovni proces koji kombinira osnovni predava─Źki i radioni─Źki program, istra┼żiva─Źku i metodolo┼íku praksu u okviru specifi─Źnog tematskog fokusa generacije, bogati program gostuju─çih predavanja te mentorirani razvoj pojedina─Źnih zavr┼ínih radova polaznika.

Uz inovativan interdisciplinarni kurikulum, klju─Źna distinkcija URBANIH STUDIJA je fokus na otpornost, adaptabilnost, hibridnost i kompleksnost pri analizi i dizajnu dru┼ítveno-tehnolo┼íkih sustava i procesa.

Vi┼íe o sadr┼żaju i strukturi URBANIH STUDIJA, kao i informacije o Prijavi za novu generaciju polaznika, mo┼żete saznati na https://deltalab.hr/urbani-studiji/

Pratite nas i na: FACEBOOK & INSTAGRAM

Back To Top