skip to Main Content

Trick je upalio!

Lux Review, jedan od vodećih internacionalnih časopisa u industriji rasvjete, proglasio Trick „najvrućijim“ proizvodom sajma Light+Building 2014

Najveći svjetski sajam rasvjete i arhitekture Light+Building, održan prošlog tjedna u Frankfurtu,  protekao je velikim dijelom i u znaku Tricka i Underscora, novih svjetiljki Deana Skire dizajniranih za talijanskog proizvođača rasvjetne opreme iGuzzini. Rasvjetni instrumenti novi su proizvodi iz linije Graphic lighting kojima je moguće postići grafičke svjetlosne efekte. Inovativnost Tricka krije se u leći kojom je moguće vrlo precizno usmjeravati svjetlost, dok Underscore postaje integralni dio arhitekture bez kompleksnih građevinskih zahvata koji su inače potrebni za postizanje linija tankih poput olovke. 

Brojni posjetitelji imali su priliku doživjeti njihove mogućnosti u tzv. iskustvenom tunelu nakon kojeg je profesionalna publika dala iznimno pozitivne kritike; posebice Trick je oduševio publiku s obzirom na širok raspon primjene i poticanje kreativnosti dizajnera. Ovogodišnje uspješnice nastavak su dugogodišnje profesionalne suradnje iz koje je proizašla već poznata svjetiljka Lun-up nagrađivana za inovativnost, dizajn i kvalitetu. Nesumnjivo će i Trick  nastaviti tim stopama i oduševljavati žirije svojim magičnim svjetlosnim efektima.

Vodeći svjetski sajam arhitekture i tehnologija Light+Building je u posljednjih 15 godina stekao međunarodni ugled u sektoru arhitekture i rasvjete zahvaljujući visokom stupnju profesionalnosti i  internacionalnosti te konstantno rastućem broju posjetitelja. Sajam je posjetilo preko 196,000 arhitekata, dizajnera, inženjera i ostalih profesionalaca koji su imali prilike pogledati preko 2300 izlagača; tržišnih lidera s područja rasvjete, automatizacije i arhitekture. 

Dean Skira nagrađivani je dizajner rasvjete s 25 godina iskustva u dizajniranju i projektiranju inovativnih rasvjetnih rješenja. 1986. u New Yorku studira dizajn rasvjete i interijera na Fashion Institute of Technologies. 1990. osniva tvrtku, postaje članom udruženja IES Illuminating Engineering Society Sjeverne Amerike te završava specijalizaciju za urbanu i komercijalnu rasvjetu u Philips Corp. 1995. nastavlja svoj rad u Hrvatskoj sa stručnim timom dizajnera i inženjera. Član je europskog Udruženja profesionalnih dizajnera rasvjete (PLDA Europe), Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Hrvatskog društva za rasvjetu (HDR). Tijekom posljednjih godina čest je gost predavač na domaćim i inozemnim sveučilištima i konferencijama gdje educira javnost o dizajnu rasvjete i njegovoj primjeni u poslovnoj praksi.

cid:image002.jpg@01CF558D.3DFD16A0cid:image004.jpg@01CF558D.3DFD16A0cid:image011.jpg@01CF558D.3DFD16A0

Trickovi grafički efekti i mogućnosti osvjetljavanja i “crtanja”

 

Kontakt osoba:
Diana Dropulić
stručni suradnik u marketingu
m. 098/701 596
t.   052/535 940
f.   052/535 949

press@skira.hr

www.skira.hr

https://www.facebook.com/SkiraLD

https://twitter.com/DeanSkira

Back To Top