skip to Main Content

Sveučilište u Rijeci predstavilo program KvadArt

Program KvadArt u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, kojemu je cilj objediniti i predstaviti studentsku produkciju, predstavljen je 1. ožujka. na konferenciji za novinare.

Rektor Pero Lučin istaknuo je da Sveučilište na ovaj način ostvaruje svoju ulogu na javnom prostoru koja obuhvaća aktivnosti u kulturi i sportu. Vrijednost kulturnih aktivnosti Sveučilišta nije samo u angažmanu studenata nego i u uključivanju osoba izvan institucije koje se bave kulturom i umjetnošću, kazao je te najavio pokretanje Studentskog kulturnog centra u ožujku koji će preuzeti upravljanje kulturnim programima Sveučilišta.

KvadArt se organizira u sklopu programa kulture, a pokrenut je u proljeće prošle godine. Cilj programa je na što kvalitetniji način objediniti i predstaviti studentsku produkciju te otvoriti studentima mogućnost da pronađu odgovarajuće tržište i suradnike na projektima s područja kulture.

Ovog proljeća će se u sklopu KvadArta u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka organizirati izložba 17 studenata Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke pod nazivom ‘Razdvajanja/Dissociations’. Kustosi izložbe su Branko Franceschi, Slaven Tolj i Igor Eškinja.

Pijanist Goran Filipec održat će u riječkom HNK-u samostalni koncert te tom prilikom najaviti održavanje glazbene akademije ‘Dino Ciani’ u Rijeci tijekom srpnja na kojoj će predavati ugledni europski pijanisti, najavljeno je.

U programu KvadArta su i projekt Vanje Černjula s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci te audio-senzorna instalacija na riječkom Filozofskom fakultetu koju je koncipirao Damir Urban u suradnji sa studentima.

 

Izvor/autor: Hina

Back To Top