skip to Main Content

Suvremeni dizajn – inženjerski pristup

Ciklus predavanja Hrvatske komore arhitekata

SUVREMENA ARHITEKTURA –
INŽENJERSKI PRISTUP

Najavljujemo osmo iz Ciklusa predavanja:

ovaj put pod naslovom

SUVREMENI DIZAJN – INŽENJERSKI PRISTUP
Razvoj dizajnerskog namještaja od početne ideje do njegove primjene u suvremenom interijeru

koje će održati talijanski predavači

Franceso Binfaré, arhitekt i dizajner i
Valerio Mazzei, vlasnik i spiritus movens tvrtke EDRA

u Zagrebu
, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26,
u četvrtak, 13. lipnja 2013. godine, 
s početkom u 16,00 sati.

Ulaz je slobodan.

 

O predavačima:

Francesco Binfaré

Arhitekt, dizajner i umjetnik, Francesco Binfaré od 1967 do 1980 realizira ciklus radova koji kasnije postaju izvor njegovih istraživanja. U razvojnom centru Cassine koordinira arhitekte i dizajnere, implementirjući dizajnerska istraživanja i primjenjenu umjetnost, u stvaranju proizvoda koji će postati ikone talijanskog dizajna. Koordinira realizaciju projekata za izložbu New Domestic Landscape u Moma u New Yorku (1972), istraživačka putovanja u Indiju, SAD, Japan (1970-1973), promovira eksperimentalne inicijative poput  “Braccio di ferro” za razvoj avangardnih modela, “Environmedia” za interaktivno multimedijsko projektiranje (1973). 1980. osniva “Centro Design e Comunicazione” u kojem radi za Cassinu, Marcatrè, De Padova, Venini (1980-1992).

Neki od njegovih najzanimljivijih ostvarenja su Ponte ( “Most” ) 1977, Le Corbusier, instalacija  Il tempo dell’acqua o dei bagnanti dopo Marx ( “Vrijeme vode ili kupači nakon Marxa ) 1982, za Cassinu, Design: Autoritratto con padre e architetture (Design: autoportret s ocem i arhitekturom ) za Triennale 1979, La mia mano destra (“Moja desna ruka”) 1996 u Galleria Milano.

Predavao je u milankom Domus Academy, londonskom Royal College of Arts, milanskom Istituto Europeo di Design, te je držao radionice i konferencije diljem svijeta. 1992,  u fazi intenzivnog dijaloga s francuskim filozofom i kritičarem Pierreom Restanyjem, stvara seriju slika nazvane Tracce emozionali domestiche ( “Domaći emocionalni tragovi “) nakon čega se odaziva pozivu Massima Morozzija da dizajnira za Edru.

Sofa L’homme et la femme, HFST, predstavljena u Galleria Kastern Greve, za vrijeme sajma namještaja u Koelnu 1993, obilježila je početak uspješne suradnje s Edrom. Stimulativna i inventivna interakcija s Edrom iznjedrila fascinantnu seriju proizvoda kao što su Flap (2000), On the rocks (2004), Corbeille (2006), Sherazade, Sofa (2008), Brenno (2010), Sfatto (2011), Standard (2013).

 

Valerio Mazzei

S formalnom obrazovanjem ekonomista stečenim na sveučilištu u Pisi, Valerio Mazzei 1987 vizionarski osniva tvrtku Edra vođen željom da stvara proizvode koji će zahvaljujući najvišoj kvaliteti izrade, projektnim i estetskim karakteristikama, te bezvremenskim dizajnom nadilaziti okvire vremena u kojemu su nastali i koji će se prenositi na buduće generacije.
Valerio Mazzei svoju je profesionalnu karijeru posvetio tome cilju okupivši tim arhitekata, dizajnera i umjetnika koji su prepoznali njegovu viziju. Zajedno s Massimom Morozzijem kao art direktorom sudjeluje u razvoju svih Edrinih proizvoda od traženja zanimljivih projekata dizajnera, transformacije inicijalne ideje u konkretan proizvod, iznalaženja inovativnih tehničkih rješenja koja čine Edrine modele toliko posebnima.
Valerio Mazzei ključna je osoba Edrinog razvojnog tima, inovator koji svakodnevno radi na iznalaženju nekonvencionalnih metoda proizvodnje i tehničkih rješenja koja pred razvojni tim postavljaju hrabri i izazovni Edrini projekti.

Svoja iskustva prenosi studentima predajući kao gostujući predavač na sveučilištima u Firenzi, Rimu, Ferrari, te držeći predavanja diljem svijeta.

 

U pauzi predavanja, gosti će imati priliku isprobati neke od Edrinih modela i provjeriti inovativna rješenja Edrinih inženjera.

 

Po završetku predavanja Edra će uzvanike počastiti netipičnim toskanskim vinom – rose vinom vinarije Castello d’Ama iz okolice Siene.

Predavanje se u Programu stručnog usavršavanja boduje s tri (3) boda.

Prijaviti se možete na web stranici Komore pod http://www.arhitekti-hka.hr/hr/strucno-usavrsavanje/prijava-na-skupove/

Članovi koji imaju korisničko ime i lozinku, nakon logiranja na stranicu, prijavljuju se klikom na „Prijavi se“ostali trebaju popuniti on-line obrazac.

 

Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, obratite se tajništvu Komore na ssu@arhitekti-hka.hr koje će Vam ih dodijeliti.

Ukoliko biste imali problema s on-line prijavom možete popuniti i word prijavnicu u prilogu.

Ova predavanja realizirana su u suradnji s tvrtkama ČERNELIĆ i EDRA , kojima ovim putem izražavamo našu zahvalnost!

Edra__banner

 

 

Back To Top