skip to Main Content

Riječke vertikale

Riječke vertikale kao jedan od elemenata identiteta grada bit će tema predavanja što će ga arhitektica Vjera Kučan održati u Društvu arhitekata Rijeka, u utorak 8. travnja u 19 sati.

Na predavanju će biti riječi o Rijeci i nastanku njezinih nebodera, jednog od zaštitnih znakova grada, o njihovoj planskoj gradnji, o tome kako su postali, ali i prestali biti dijelom urbanizma grada, što dio struke smatra pogrešnim

Ovim predavanjem počinje rad nedavno osnovane Sekcije za urbanizam DAR-a, koja se kroz okrugle stolove, predavanja i tematske radionice namjerava baviti fenomenom prostora te njegovim brojnim bolnim i neuralgičnim točkama.

Za početak, bit će organiziran ciklus predavanja na temu »Identitet grada« u okviru kojeg će se govoriti o kulturnom, povijesnom, emigrantskom i drugim identitetima Rijeke, s idejom da se kao predavači pozovu ljudi poput Nedjeljka Fabrija, Mani Gotovac ili Rade Šerbedžije. Predavanja, kao i okrugli stolovi te radionice što će uslijediti, nisu rezervirani za stručnjake, već su namijenjeni najširoj publici.

Program bi trebao obuhvatiti i edukaciju najmlađih, učenike osnovnih i srednjih škola za koje će biti organizirane radionice na kojima će se pričati o važnosti zelenila i sličnim temama, a njima je posvećen i konkretan projekt uređenja dječjeg igrališta ispred OŠ Nikola Tesla.

Veselimo se Vašem dolasku i druženju!

Back To Top