skip to Main Content

PushYourArt

Palais de Tokyo i Orange pozivaju mlade umjetnike do 35 godina starosti da se, do 14. siječnja 2013., prijave za sudjelovanje u natječaju PushYourArt, koji povezuje umjetnost i nove tehnologije.

Pozivaju se mladi umjetnici da pošalju prijedlog svog umjetničkog projekta, a organizator će selektiranim prijedlozima omogućiti 3D realizaciju te predstavljanje na izložbi tijekom rujna 2013 u Palais de Tokyo, kojoj prethodi master class u Parizu. Sudjelovanje u master classu osvaja 10 najboljih umjetnika.

Za sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje o 3D obzirom da se odabir projekta vrši isključivo na temelju umjetničke kvalitete. Master class, uz pomoć stručnjaka, pomaže umjetnicima produkciju rada.

PushYourArt prvo je međunarodno natjecanje koje povezuje umjetničku slobodu i tehnološku inovaciju. Najbolji rad osvaja nagradu koju dodjeljuju Palais de Tokyo i Orange.

Sudjelovanje na natječaju odvije se kroz tri faze:
– u 1. fazi potrebno je zamisliti umjetnički rad te opis projekta poslati na natječaj do 14. siječnja 2013.;
– u 2. fazi žiri proglašava 10 odabranih umjetnika koji će razvijati svoj projekt na trodnevnom master classu u Palais de Tokyo krajem ožujka 2013. (troškove pokriva organizator);
– u 3. fazi žiri odabire pobjednički rad koji će se producirati i izložiti u rujnu u Palais de Tokyo, a tri finalista izložit će svoje preliminarne radove na istoj izložbi.

Za sudjelovanje umjetnici trebaju priložiti pismo namjere da će producirati 3D rad koji odgovara sljedećim kriterijima: da je rad 3D, da će rad biti izložen na 3D ekranu s naočalama, da rad može maksimalno trajati 3 min, te da je maksimalni budžet 30,000 €.

Više o natječaju možete saznati ovdje.

 

Autor/izvor: Culturenet.hr, 21. prosinac 2012.

Back To Top