skip to Main Content

Publikacija NEBODERI: priručnik za aktivaciju

U izdanju Društva arhitekata Rijeka upravo je izdana publikacija Neboderi: priručnik za aktivaciju. Publikacija predstavlja jedinstvenu kombinaciju pogleda na arhitekturu riječkih stambenih nebodera te akcijskih koraka pomoću kojih je moguće aktivirati zapuštene i zaboravljene prostore ovih riječkih betonskih vertikala.  Namijenjena je svima koje zanima riječka stambena arhitektura, mogućnosti za aktivaciju zapuštenih prostora, urbani vrtovi na krovovima, a primjerena je svim uzrastima, stručnjacima, kao i građanima.

U publikaciji su okupljeni rezultati i iskustva četverogodišnjeg istraživanja i prostornih akcija na kojima su članovi Sekcije (Društva arhitekata Rijeka) radili uz pomoć mnogobrojnih suradnika. Njezino objavljivanje predstavlja logičan slijed, te je istodobno i zaključak projekta Neboderi ispisan na 180 stranica čije uredništvo potpisuju Martina Mataija, Ana Orlić, Damian Sobol Turina, Gorana Stipeč Brlić i Ariana Sušanj. Realizaciju publikacije omogućilo je partnerstvo sa Sveučilištem u Rijeci i DeltaLabom – Centrom za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam.

Publikaciju nabavite putem maila na: info@d-a-r.hr.

Fotografije publikacije nastale su zahvaljujući suradnji s Prirodoslovnom i grafičkom školom Rijeka i profesorom Sašom Žic.

Back To Top