skip to Main Content

Proglašene nominacije za nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata 2012.

Proglašene su nominacije za nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata. Od ukupno prijavljenih 76 autorskih ostvarenja za nagrade je nominirano 12 arhitekata/projektnih timova u četiri kategorije.

Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, te interijeri i arhitektonska publicistika. Ostvarenja iz 2012. godine ocjenjivao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu: Silvio Bašić, Alan Braun, Andrea Ilijanić, Emil Jurcan, Zlatko Karač, Neno Kezić, Maja Kireta i zamjenski član Bojan Bilić.U kategorijama u kojima su predani radovi članova Stručnog savjeta, na sjednicama i u odlučivanju je sudjelovao zamjenski član.

Nagradu “VIKTOR KOVAČIĆ” za životno djelo kao najviše priznanje za cjelokupan životni opus, Udruženje hrvatskih arhitekata ove godine dodjeljuje uvaženom hrvatskom arhitektu i akademiku Branku Kinclu

Branko Kincl

Godišnja nagrada “Viktor Kovačić” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u tekućoj godini postoji od 1959. Za 2012. su godinu nominirani su:

UHA_01
Neno Kezić, Emil Šverko, Studentski dom i centar, Kampus Split

UHA_02
Marin Mikelić, Tomislav, Vreš – Mikelić Vreš arhitekti, Hotel Well, Tuheljske toplice

UHA_03
Vinko Penezić, Krešimir Rogina – Penezić i Rogina arhitekti, Lanterna / svjetionik prijateljstva, klupski objekt s multifunkcionalnim paviljonom, Tokamachi, prefektura Nigata, Japan

Za nagradu “Drago Galić” ustanovljenu 1983., koja se dodjeljuje za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2012. godini nominirani su:

DFABIJANIC_MATEKOVIC
Davor Mateković, Suvremena interpretacija tradicionalne zagorske hiže, Kumrovec, Brezakovec

UHA_05
Idis Turato Nest and Cave house, Volosko

UHA_06
Tanja Goleš i Vedran Pedišić, Kuća 2P, Zagreb

U kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2012. godini za nagradu “Bernardo Bernardi”, koja se dodjeljuje od 1989., nominirani su:

UHA_07
Vedrana Ergić Zgrada uprave Adris grupe, Rovinj

UHA_08
Vanja Ilić Donassy otvoreni atelier, Zagreb

UHA_09
Maja Tedeschi Rekonstrukcija kuće Sablić/Kugli, Zagreb

Za godišnju nagradu “Neven Šegvić” za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2011. godini nominirani su:

UHA_10
Zlatko Karač i Alen Žunić, Antologijski arhitektonski vodič Zagreba – 100 izabranih zgrada, Upi2m Plus i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

UHA_11
PRESJEK, časopis za detalje u arhitekturi, Glavna urednica: Dalija Milonja, Maja Huljev Ton, izvršni urednik: Ivan Milonja, urednici: Antonio Andabaka, Zrinka Mrković Mračić, Sunčana Nadali, Nikola Škarić; suradnici: Andrijana Pozojević, Sabina Majdandžić, PRESJEK, , Hiperprostor d.o.o.

UHA_12
Maroje Mrduljaš i Vladimir Kulić, Nedovršene modernizacije –između utopije i pragmatizma, UHA

Dobitnicima će nagrade biti uručene na tradicionalnoj “Godišnjoj izložbi realizacija” koja će se održati 14. prosinca u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. Izložba, koju UHA organizira od 1984., tradicionalno je neselektirana odnosno, prepuštena je autoselekciji samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju. Uvjet za sudjelovanje na izložbi je članstvo u Udruženju hrvatskih arhitekata i da je realizacija nastala u prethodnoj godini.

Back To Top