skip to Main Content

poziv: LJETNA RADIONICA ZAGREB ROOMS

radionica

 

 

Pozivaju se studenti na ljetnu radionicu Zagreb Rooms u organizaciji asistenata s ETH Zürich i hrvatskih arhitekata u Zürichu, te u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu. Radionica će se baviti promatranjem Zagreba kroz njegove fragmentirane cjeline.

Ovom studijom se želi istražiti nova ideja Zagreba. Može li Zagreb biti zamišljen kroz niz velikih soba? Opservacijom grada i metodom crteža istražit će se prostorne mogućnosti grada. Istražit će se lokalna prostorna struktura, njen odnos prema tektonici materijala i njen utjecaj na prostor, kroz formu, slojeve povijesti i nastanka grada. Pojedinačna svijest o gradu pridonijet će zajedničkom djelu.

 

Baveći se zatečenim i budućim kroz fikciju, uz jasno postavljene okvire, zamišljamo crteže koji nose ideju snažnu poput djela književnih majstora kao što su Jorge Luis Borges ili Italo Calvino. Sugeriramo drugačiju stvarnost, sastavljenu od postojećeg i imaginarnog. Kao instrument ove studije upotrijebit će se samo osnovni arhitektonski alat – linijski crtež.

 

Radionicom se žele ujediniti fragmentirani dijelovi Zagreba kako bi nastala nova slika grada, u kojem živimo, ali nismo znali da postoji.

 

 

Vrijeme održavanja:

21. – 26. srpnja 2014.

 

Mjesto:

Arhitektonski fakultet Zagreb

 

Tutori:

Luka Piškorec (ETH Zurich, Gramazio & Kohler),

Nemanja Zimonjić (ETH Zurich, Studio Tom Emerson)

Josip Jerković (MAS ETH Zurich, Metron AG)

Marta Lozo (Trokut)

 

Podrška:

Tamara Marić (AF Zagreb)

 

Očekivani gosti:

Prof. Tom Emerson (6a architects London, Studio Tom Emerson ETH Zurich)

Michael Hirschbichler (Hirschbichler Studio Zurich, Chair of Marc Angelil ETH Zurich)

 

Prijava:

Molimo studente da pošalju izbor svog rada, do 10 stranica u pdf formatu i uz kratko motivacijsko pismo pošalju do 25. lipnja 2014. na email: piskorec@arch.ethz.ch

 

 

Website:
http://zagrebrooms.wordpress.com/

https://www.facebook.com/events/722770347765260/

Back To Top