skip to Main Content

Otvorenje izložbe “Dobrović u Dubrovniku: Poduhvat moderne arhitekture”

U utorak, 23. veljače 2016. godine u 19 sati, u Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3), održat će se otvorenje izložbe DOBROVIĆ U DUBROVNIKU: PODUHVAT MODERNE ARHITEKTURE.

Izložba o dubrovačkom opusu  Nikole Dobrovića (1897. -1967.), jednog od najvažnijih predstavnika moderne arhitekture u bivšoj Jugoslaviji, proizašla je iz knjige Dobrović in Dubrovnik – A Venture in Modern Architecture autora Krunoslava Ivanišina, Wolfganga Thalera i Liljane Blagojević (Berlin: Jovis, 2015.), koja pažljivo istražuje Dobrovićevo djelovanje u Dubrovniku i  njegov veliki utjecaj na arhitekturu Dubrovnika i okolnih mu područja.

Nakon otvorenja izložbe održat će se javni razgovor s autorima knjige Dobrović in Dubrovnik – A Venture in Modern Architecture,Ljiljanom Blagojević (Arhitektonski fakultet Beograd), Krunoslavom Ivanišinom (Arhitektonski fakultet Zagreb) i Wolfgangom Thalerom, s moderatorom Dubravkom Bačićem.

četvrtak 3. ožujka, u Oris Kući arhitekture, Krunoslav Ivanišin održat će predavanje o dubrovačkom opusu Nikole Dobrovića.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a izložba će se moći razgledati do 6. 3. 2016. godine.

Dobrović u Dubrovniku

 

Back To Top