skip to Main Content

Nova sezona dječje radionice arhitekture Minijature

Započela je nova sezona radionice arhitekture i urbanizma za djecu – Minijatura u Dječjoj kući!

Riječ je o programu koji smo prošle godine pokrenuli u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata, uz potporu Gradske knjižnice Rijeka. S obzirom na važnost prenošenja znanja i svijesti o prostoru i njegovom oblikovanju od malih nogu, ponosni smo da ovaj jedinstveni koncept nastavljamo i ove školske godine.

Nakon uspješno završene prve sezone, u Minijaturi #2 očekuju nas nove teme i stvaralački zadaci iz područja arhitekture, dizajna i digitalne stvarnosti. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 13 godina starosti te se održava svakog ponedjeljka, osim tijekom školskih praznika.

Cilj ovog inovativnog cjelogodišnjeg programa je kroz predavanja, crtanje i šetnje djeci približiti znanjo o prostoru, arhitekturi i urbanizmu, kako bi jednog dana, kao odrasle osobe sudjelovali u raspravama, usmjeravanju i stvaranju kvalitetnih prostornih rješenja. Program se sastoji od tri faze koje prate tijek školske godine u trajanju od devet mjeseci. Tematske cjeline u sezoni 2022/2023 bavit će se raznolikim slojevima arhitekture, preko onih fizičkih (materijali, konstrukcije, boje) pa sve do virtualnih.

Minijaturu su pokrenuli Vladi Bralić (Hrvatska komora arhitekata), Gorana Stipeč Brlić (Društvo arhitekata Rijeka) i Kristian Benić (Gradska knjižnica Rijeka). Radionicu će voditi arhitekti mentori: Mia Bećirević, Iva Ćuzela Bilać, Ana Orlić, Karla Ritoša i Anastazija Stjepanović. Kroz godinu će im se pridružiti gostujući predavači iz drugih gradova Hrvatske.

Trenutno su sva mjesta na radionici popunjena, a o mogućim slobodnim mjestima ćemo vas obavijestiti. Dodatne informacije o radionici i prijavama potražite na stranicama Dječje kuće: https://djecjakuca.hr/dogadjanje/minijatura-2-djecja-radionica-arhitekture-i-urbanizma/

Back To Top