skip to Main Content

NOĆ MUZEJA 2018 – Društvo arhitekata Rijeka / SEKCIJA

NOĆ MUZEJA 2018. – MUZEJI I SPORT
U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport. Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

DRUŠTVO ARHITEKATA RIJEKA četvrtu se godinu zaredom pridružuje međunarodnoj manifestaciji “NOĆ MUZEJA”, te Vas poziva na druženje u prostoru Društva (Dežmanova 2a) uz izložbu u organizaciji SEKCIJE.

Ovogodišnja tema – Brže, jače, više.. odvela nas je u preispitivanje ideje sportske kompeticije kroz arhitektonsku struku – u prenesenom i doslovnom značenju.

Rezultat će biti predstavljen kroz tri elementa:

a- visual – videoinstalacija koja će prezentirati element brzine
b – maketa -koja će predstavljati omjere – jače i više
c – kolaž – napad na osjetila referencama iz cijelog svijeta kroz medij fotografije i pisanih medija

Više o Noći muzeja 2018 i programima u Rijeci i drugim gradovima pogledajte na slijedećem LINKU

Back To Top