skip to Main Content

Natječaj > ATRIUM Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeća u gospodarenju urbanim razvojem

Obavještavamo sve dizajnere interijera, grafičke i tekstilne dizajnere, arhitekte i ilustratore koji djeluju na području Hrvatske da se u sklopu europskog projekta ATRIUM, čiji je partner i Grad Labin organizira europski natječaj i sa njim u vezi putujuća izložba.

ATRIUM – Arhitektura totalitarnih režima XX stoljeća u gospodarenju urbanim razvojem – je projekt koji obrađuje arhitekture totalitarnih režima iz 11 zemalja na području jugoistočne Europe. Grad Labin je unutar ATRIUM-a prezentirao urbana naselja Podlabina i Raše izgrađena u vrijeme talijanske vladavine sa pojedinim urbanističko-arhitektonskim sklopovima i objektima.

Organizator ovog natječaja je talijanska kulturna udruga Romagna Creative District. Cilj spomenutog natječaja je prikazati modernu reinterpretaciju kreativnog i dizajnerskog duha totalitarnih režima 20. stoljeća na području jugoistočne Europe kroz dizajn niza različitih tipova predmeta. Kako bi zainteresirani kreator dobio predodžbu o spektru mogućih predmeta koji se mogu prijaviti na natječaj, dodajemo listu predmeta koji se mogu dizajnirati i proizvesti kao prototipi, te će konkurirati za nagrade i biti sastavni dio  putujuće izložbe:
–    mali dodaci unutar interijera u različitim materijalima kao što su staklo, smola, plastika, drvo, bronca, keramika, pleksiglas (vaze, boce, uredski dodaci),
–     odjeća sa dodacima (putne torbe, torbice, šalovi, šeširi),
–     namještaj (stolice, pisaći stolovi, divani, fotelji, rasvjetna tijela),
–     modni nakit (isključen je zlatni i srebrni nakit),
–    grafički predmeti i artefakti papirnate industrije (rokovnici, pisaći materijal, kartice, magneti, trake za obilježavanje u knjizi, pečati, posteri),
–     stolne igre (puzzle, karte,…).

Projektna dokumentacija se može podnijeti do 24. travnja 2013. do 12.00 sati na adresu Romagna Creative District, Piazzale della Vittoria 1, 47 121 Forli’, Italia. Detalji u svezi sa uvjetima natječaja i traženom dokumentacijom, realizacijom prototipa, nagradama i organizacijom putujuće izložbe mogu se dobiti u ispod priloženoj datoteci, te na web stranicama Romagna Creative District – www.romagnacreativedistrict.com i ATRIUM-a www.atrium-see.eu.

Prilog: Atrium Contest for Prototypes

 

Izvor/autor: DaR, 26. ožujka 2013.

Back To Top