skip to Main Content

Minijatura – predstavljanje publikacije & završna izložba radova

Minijatura je iza sebe ostavila prvu sezonu!

Pridružite nam se sutra, u utorak 28. lipnja u 18 sati u Dječjoj kući u kojoj će se održati završna prezentacija Minijature.

Minijatura – radionica arhitekture održavala se u prostorima Dječje kuće tokom protekle školske godine u organizaciji Društva arhitekata Rijeka, Hrvatske komore arhitekata i Gradske knjižnice Rijeka, a sada je spremna predstaviti se široj publici. Riječ je o premijernom programu čiji je cilj kroz predavanja, crtanje, šetnje i igru djecu poučiti o prostoru, prostornom planiranju, urbanizmu i arhitekturi, kako bi postali odrasle osobe spremne sudjelovati u društvenoj zajednici u raspravama, usmjeravanju i stvaranju kvalitetnih prostornih rješenja.

Program:

PUBLIKACIJA  >>  Predstavljamo publikaciju „Minijatura – kratki vodič za male istraživače prostora“ koje je produkt prve generacije Minijature, “generacije prototip”. Publikacija na jednostavan i poučan način predstavlja sve ono o čemu se učilo, crtalo i gradilo kroz tri ciklusa radionica.
IZLOŽBA  >>  U prostoru Dječje kuće moći ćete pogledati završnu izložbu dječjih radova – crteža, kolaža i maketa nastalih kroz godinu.
RAZGOVOR  >>  Mentori Minijature će s polaznicima radionice i publikom razgovarati o radu i iskustvu koje su stekli, podijeliti će poneku anegdotu, a osvrnut će se i na doprinos koji je radionica donijela.

U programu sudjeluju Kristian Benić (GKR) i Gorana Stipeč Brlić (DAR) te mentori radionice Iva Ćuzela Bilać, Ana Orlić, Mia Bećirević, Luka Gudelj, Karla Ritoša, Anastazija Stjepanović i Andrea Šepić.

Back To Top