skip to Main Content

VI. Dan povijesti umjetnosti

VI. Dan povijesti umjetnosti organizirali studenti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci u suradnji sa svojim Odsjekom, Centrom za ikonografske studije, Društvom povjesničara umjetnosti Rijeke te uz financijsku potporu Studentskog kulturnog centra Rijeka i Grada Rijeke.

U petak, 18. ožujka 2016. godine, u Rijeci je održan VI. Dan povijesti umjetnosti s temom ,,Arhitektura – Problemi današnje arhitektonske prakse”. Program VI. Dana povijesti umjetnosti realiziran je u tri dijela. Jutarnja predavanja održana su na Filozofskom fakultetu, a gostujući predavači bili su: arhitekti Idis Turaro i Maruša Zorec, dizajnerica Nikolina Jelavić Mitrović te studenti Odsjeka za povijest umjetnosti Lea Knežević, Robert Predovan i Marko Smoljan.
U poslijepodnevnom dijelu programa održana je radionica u suradnji s četvrtim C. razredom Osnovne škole Vladimir Gortan, radionica u suradnji s Društvom arhitekata Rijeka te stručno terensko vodstvo u suradnji sa Centrom za industrijsku baštinu. Radionica ,,Čitanje uzoraka” provedena je u suradnji s DAR-om uz voditeljicu dipl. ing. arh. Goranu Stipeč. Na radionici su sudjelovali učenici srednjih škola – Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Građevinske tehničke škole Rijeka – a bavili su se čitanjem uzoraka pročelja riječkih suvremenih i povijesnih građevina te ih u apstraktnim formama prikazivali kroz različite likovne tehnike.
U večernjem dijelu programa VI. Dana povijesti umjetnosti, u prostoru Malog salona održana je tribina na temu ,,Problemi današnje arhitektonske prakse”, a gostujući izlagači bili su arhitekti Gordan Resan, Dušan Kostić, Igor Rožić i Vladi Bralić.

 

Back To Top