skip to Main Content

Kritička urbanistička šetnja “Fali…” uz MO Hartera


Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka u suradnji s platformom Mjesni odbor Hartera poziva vas na šetnju ‘Fali…’, koja će se odviti u nedjelju 14.11. od 15 do 16:30 s početkom na platou riječkog Konta. Radi se o ‘kritičkoj urbanističkoj šetnji’, na kojoj će se u hodu analizirati zona Vodovodne i Ružićeve ulice te bivše Tvornice papira — mapirati potencijale, označiti probleme te promišljati o mogućim rješenjima.

Šetnja je zamišljena kao direktan dijalog susjeda, šire javnosti i arhitektonsko-urbanističke struke i to kroz kombiniranje direktnih opažanja značajka prostora sa definiranjem, odnosno skiciranjem potencijalnih rješenja. Uz direktan prijenos znanja i informacija između okupljenih polaznika, naglasak je stavljen na stvaranje temelja koji mogu uvelike pomoći MO Školjić-Stari grad, MO Sušak-Centar te kvartovskim inicijativama, ali i samim susjedima, u definiranju, komuniciranju, sanaciji problema te oživljavanju potencijala s kojima svakodnevno žive u neposrednom okruženju. Utoliko, predložena metodologija može poslužiti kao vrijedan alat koji se u budućnosti može primijeniti širom Rijeke, na različitim lokalitetima.

‘Fali klupa, stablo i koš za smeće. Bilo bi super da je manje parkinga. Ovo je savršeni prostor za špinu s pitkom vodom. Ovdje bi moglo doći igralište, a ovdje manji trg. Fali susjeda, zelenila, aktivnosti, južnog sunca…’

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u kratkoj, ali važnoj šetnji – u nedjelju 14. 11., od 15 sati s početkom na Kontu.

Link na Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/479572383372551

Back To Top