skip to Main Content

KAKO PLANIRATI GRAD – SLUČAJ STADION

Povodom recentnih predstavljanja važnih projekata na području grada Rijeke (npr. Turanj, Rujevica, Porto Baroš…), poglavito novog stadiona na Kantridi, Društvo arhitekata Rijeka organizira okrugli stol sa ciljem skretanja pozornosti na važnost strateškog planiranja grada, posljedice koje strateške odluke imaju na razvoj nekog mjesta, ali i potrebu za dijalogom među sudionicima, kako građana tako i struke. Raspravom se želi ukazati na važnost razmatranja dugoročnih ciljeva i održivog razvoja urbanih prostora, te uloge kapitalnih investicija u razvoju gradova.

Predavanja i panel rasprava održat će se u petak, 24.05.2024., s početkom u 18.00 sati u prostorima Društva arhitekata Rijeka, na adresi Ivana Dežmana 2a, Rijeka.

Prije panela predavanje o urbanoj preobrazbi glavnog grada Slovenije održati će donedavni dogradonačelnik Ljubljane, Janez Koželj.  Predavanje na temu javnih programa u arhitekturi koji su utjecali na razvoj Rijeke kakvu danas poznajemo održat će Maroje Mrduljaš, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, autor nagrađivanog dokumentarnog serijala ‘Betonski spavači’ i jedan od autora riječke monografije ‘Fiume Fantastika’. Naposlijetku biti će predstavljen i idejni koncept mogućeg rješenja izgradnje Stadiona Kantrida i pratećih programa od strane projektantskog ureda ZDL Arhitekti.

U panel raspravi na temu strateškog planiranja grada sudjeluju:
• dr. sc. Maroje Mrduljaš, teoretičar arhitekture i profesor na AFZG
• prof. Janez Koželj, bivši dogradonačelnik Mestne občine Ljubljana
• dr. sc. Tihomir Jukić, professor emeritus AFZG
• Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke
• Ljiljana Buljan, pročelnica gradskog Odjela za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo
• Siniša Zdjelar, arhitektonski ured ZDL Arhitekti, autor projekta stadiona Kantrida

Raspravu će voditi Gorana Stipeč Brlić, predsjednica Društva arhitekata Rijeka.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoj dolazak potvrdite na info@d-a-r.hr.
Back To Top