skip to Main Content

IZLOŽBA Tihomila Kreitmayera

U utorak, 16. lipnja 2015. u 19 sati otvara se izložba Tihomila Kreitmayera.

Tihomil Kreitmayer kroz svoju dugu karijeru zdušno radi kao arhitekt graditelj i kao promotor umjetnosti građenja. Publici će se predstaviti kroz još jedan aspekt svoga rada – svoju crtačku vještinu. Naime, izlagani će biti croquisi arhitekata i crteži pejsaža, nastali tijekom brojnih susreta, druženja i razmjena mišljenja sa svjetskim arhitektima, te putovanjima kroz Hrvatsku, a i šire.

U čestoj usporedbi glazbe i arhitekture pojam apsolutnog sluha može poslužiti kao adekvatni komparativni alat koji ima svoju arhitektonsku inačicu u crtežu. U tom je smislu posjedovanje apsolutnog sluha ekvivalentno sposobnosti apsolutnog crteža, dakle sposobnosti koju, usprkos crtačkog obrazovanja, dosiže mali broj arhitekata i koji je poput Tihomila Kreitmeyera koriste ne kao profesionalni alat već kao autentični oblik življenja.

Iz kataloga izložbe: Leo Modrčin

Tihomil Kreitmayer rođen je 1943. u Tuzli (BiH). Arhitektonski fakultet završio je u Sarajevu. Bavi se projektiranjem, dizajnom i vođenjem investicija. Član je Udruženja hrvatskih arhitekata i počasni član Asocijacije Arhitekata u Bosni i Hercegovini. Osim bavljenja profesijom koja je sada fokusirana na vlastiti ured u Rijeci, kontinuirano se bavi crtanjem i arhitektonskom karikaturom. Redovito je prisutan kao autor na međunarodnim izložbama grafike i portreta.

Izložba će biti otvorena do 29. lipnja 2015.

Ulaz je slobodan.

Kreitmayer_banner1

Back To Top