skip to Main Content

Izložba: SECOND GLANCE

Poštovani,

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe SECOND GLANCE – Fotografija u arhitekturi i javnom prostoru (Graz + Rijeka), u utorak 13. 6. 2017. u 19h, u prostorima Društva arhitekata Rijeka, Dežmanova 2a.

photo credit: Sylvia Winter

Izložba predstavlja tekstove i fotografije koji su rezultat dvije interdisciplinarne radionice u Grazu (2015.) i Rijeci (2016.), održane u suradnji udruge f.act-forum Graz-Gent i Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani, te Kuće arhitekture u Grazu i Društva arhitekata Rijeka.

Činjenica je da se svi mi krećemo u prostorima kojima često ne dajemo osobitu pažnju, dok je, zahvaljujući digitalnoj fotografiji i općoj mobilnosti, arhitektura element koji se učestalo pojavljuje u kadru fotoaparata. Na radionicama se kroz medij fotografije i freewriting-a stoga otkrivao i analizirao individualni pristup viđenju prostora.

Doživljaj prostora na odabranim lokacijama u Grazu i Rijeci zabilježili su sudionici radionica, uglavnom studenti arhitekture i fotografije iz Graza, Beča, Ljubljane, Zagreba i Rijeke.

Koncept radionice i izložbe: Erika Petrić d.i.a., f.act-forum, u suradnji sa prof. Dr. Lucijom Ažman-Momirski, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Ljubljani

 

Izložbu podupiru udruga f.act-forum Graz-Gent, Cutural City Network Graz, Austrijski kulturni forum Zagreb i Društvo arhitekata Rijeka.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Back To Top