skip to Main Content

Godišnja izložba ostvarenja 2021. stiže u Rijeku

 

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini krenula je na turneju po gradovima u kojima djeluju društva arhitekata, a ovoga tjedna stiže u Rijeku, u halu Exportdrvo (galerija), na Grobničkoj rivi.

Izložba se otvara u petak, 16. rujna 2022. u 19 sati i trajat će do 27. rujna. Nakon otvorenja biti će je moguće pogledati radnim danom od 16-20 sati i subotom od 9-12 sati.

Otvorenju izložbe u petak prisustvovati će dopredsjednik UHA-e Vanja Rister i voditelj programskih aktivnosti Frano Petar Zovko te će održati moderirani razgovor kojim će se osvrnuti na ovogodišnju izložbu, predstavljenu produkciju i program UHA-e za iduću godinu.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Dobitnici ovogodišnje Nagrade „Viktor Kovačić“ za životno djelo su Renata Waldgoni i Andrej Uchytil, a više o radovima nominiranim za godišnje nagrade možete pročitati ovdje.

Organizator
Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA), Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb

Partner
Društvo arhitekata Rijeka, Ivana Dežmana 2a, Rijeka

Postav i organizacija riječke izložbe
Tina Borović, Ida Križaj Leko, Ana Orlić, Damian Sobol Turina, Gorana Stipeč Brlić

Online sustav prijava i web
Mihael Giba

Dizajn i vizualni identitet
Niko Mihaljević i Petra Milički

Dizajn priznanja za nominacije
Damir Gamulin

Dizajn izložbenih okvira
Mia Roth Čerina i Tonči Čerina

Lektura
Maja Trinajstić

Tisak
Arskopija, Zagreb

Sponzor riječke izložbe
Myrtha Pools

Sponzori
Hörmann Hrvatska d.o.o., ACO Građevinski elementi d.o.o., Telektra d.o.o., Caparol d.o.o., Černelić d.o.o., Gemma B&D d.o.o., Adde studio d.o.o., Alukönigstahl d.o.o., Beton Lučko d.o.o., Conty plus d.o.o., FunderMax GmbH, Geberit prodaja d.o.o., Hydro Building Systems Croatia d.o.o., Keram ital d.o.o., Luks d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Roca Croatia d.d., Sika Croatia d.o.o.

Back To Top