skip to Main Content

Društvo arhitekata Zagreba u gostima

DAZ u DAR-u!

Ovoga petka 19.5.2023. u 19H u goste nam stiže Društvo arhitekata Zagreba.

Velik broj aktivnih članova, bogat stručni i obrazovni program, produktivne tematske sekcije te sudjelovanje u pripremama prijedloga zakona koji utječu na sudbinu arhitektonskog stvaralaštva čine DAZ jednom od najutjecajnijih strukovnih udruga u području arhitekture.

Predstavit će program i raznolike projekte koje provode, s naglaskom na podcast Prednji Plan – ovaj novi medij pristupačan široj javnosti pokrenut je prije nešto manje od godinu dana. Do danas su kroz nekoliko ciklusa dubinski obradili teme poput uloge arhitekata u društvu, participacije i vizija razvoja gradova.

Podcast je zamišljen kao prostor edukacije, prenošenja znanja, dubinske rasprave te konfrontiranja mišljenja i ideja. S obzirom da su arhitektura i urbanizam po svojoj prirodi društveno angažirane discipline, nemoguće je promišljati grad i stvarati arhitekturu bez da se istovremeno – svjesno ili nesvjesno – prigrljuje određeni pogled na svijet, kulturu i prostor. Takva pozicija podrazumijeva da je prije čina stvaranja potrebno razvijati diskurs.

Pridružite nam se u opuštenom razgovoru s gostima iz DAZ-a:
Tihomil Matković, predsjednik DAZ-a
Filip Pračić, voditelj programa DAZ-a
Tea Truta
Luka Krstulović
Marin Duić, voditelji i urednici podcasta Prednji Plan

Prednji Plan možete poslušati ovdje: https://www.youtube.com/playlist?list=PLxM3eUEGyXa8YSo7dzXglGF1vA45gnRu8

Back To Top