skip to Main Content

BIM2016 – 1. međunarodna BIM konferencija u Zagrebu, 14. svibnja

Hrvatska komora arhitekata poziva Vas da joj se pridružite na BIM2016, 1. međunarodnoj BIM konferenciji u Hrvatskoj

koja će se održati 14. svibnja 2016. godine u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu od 10,00 sati, pod

pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.Prisustvujte jednodnevnom događanju u organizaciji Hrvatske komore arhitekata s predavanjima međunarodno istaknutih stručnjaka te prezentacijama domaćih arhitektonskih praksi koje će promijeniti Vašu viziju budućnosti i pružiti Vam sveobuhvatan uvid u znanja potrebna danas i nezamjenjiva sutra!

Omogućit ćemo Vam pregled teorijskog i praktičnog aspekta procesa, međunarodnog i lokalnog znanja i iskustva te time osigurati jačanje kompetencija svih sudionika graditeljskog sektora u Hrvatskoj prema europskoj i svjetskoj praksi.

BIM – Building Information Modeling je proces izrade projekata i projektne dokumentacije kroz izradu 3D informacijskog modela, sa snažnim naglaskom na međusobnoj suradnji svih sudionika u gradnji i postao je standard u velikom broju zemalja EU-a i svijeta.

Vlade razvijenijih država Europske unije zakonski su regulirale njegovu implementaciju (BIM standard uveden je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Austriji, Španjolskoj i Norveškoj i dr.).
Direktivom 2014/24/EU Europskog parlamenta i Vijeća, BIM je jasno naznačen kao smjer kojem treba težiti, i Hrvatska će s vremenom regulirati svoju zakonsku osnovu i u tom pogledu.

Više o Konferenciji:

http://www.arhitekti-hka.hr/hr/strucno-usavrsavanje/bim2016—1.-medunarodna-bim-konferencija-u-zagrebu-14.-svibnja,3040.html

BIM2016_logo

Back To Top