skip to Main Content

ARTUR KONFERENCIJA – REHABILITACIJA PROSTORA

Poštovani,

Pozivamo Vas na Konferenciju i dodjelu nagrada ARTUR (arhitektura i turizam) 29. 09. 2016. s početkom u 10 sati u Društvo arhitekta Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb.


Radionice u Rijeci, Splitu i Zagrebu, te konferencija na temu REHABILITACIJA PROSTORA i objekata u turizmu organizirani su u suradnji Institutom za turizam, Društvom arhitekta Rijeke, te Sveučilištem u Splitu – Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije.


Konferencija se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje sa 6 (šest) sati HKA SU standarda iz područja:

B1.1 Strategije prostornog razvoja

B2.4 Javni prostor u gradu

B2.6 Koncepti rekonstrukcije zatečenog prostora

C1.3 Arhitektura sa specifičnim zahtjevima projektiranja

C3.1 Nasljeđe

C3.2 Rekonstrukcija

Na završnoj konferenciji u Zagrebu prezentirat će se odgovori s radionica IGNORANCIJA održane u Rijeci, DEVASTACIJA održane u Splitu, te će se pokazati na primjeru tri rada produkti radionice IMAGINACIJA održane u Zagrebu koji se bave problemima nekontrolirane gradnje, procesima privatizacije i složenih vlasničkih situacija.

Tema okruglog stola Rehabilitacija turizma – Ignorancija, Devastacija i Imaginacija okupit će uvažene goste dr.sc. Idis Turato, dipl.ing.arh., dr.sc. Bojana Bojanić Obad Šćitaroci, dipl.ing.arh. s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Silvije Novak, dipl.ing.arh. – 3LHD, dr.sc., Sanda Čorak, Institut za turizam, Vesna Rajković, dipl.ing.arh. Ministarstvo turizma, te mr.sc. Ksenija Petrić dipl.ing.arh. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Teme turizma i prostora kroz predavanja na temu Transformacije objekata u turizmu predstavit će međunarodni stručnjacidr.sc. Sussana Lobo, Universidade de Coimbra, Portugal, dr.sc. Meinhard Breiling, TU Wien, Austria, dr.sc. Ester Higueras, Universidad Politécnica de Madrid, Španjolska, te Aleksandar Bede, Università IUAV di Venezia, Italy.


Završna svečanost Konferencije ARTUR je dodjela
Nagrada ARTUR, članovi ocjenjivačkog suda Nagrade ARTUR su uvaženi stručnjaci iz područja arhitekture, urbanizma, turizma, razvoja destinacija, strateškog planiranja i medija: dr.sc. Jasenka Kranjčević, Institut za turizam, dr.sc. Idis Turato, Arhitektonski fakultet, dr. sc. Tihomir Jukić, Arhitektonski fakultet, Đuro Tomljenović, urednik news portala Turizmoteka.hr i dr.sc. Ana Mrđa, Arhitektonski fakultet.

Više informacija pronađite na DAZ-u – ARTUR.

Prijave za sudjelovanje na Konferenciji ARTUR putem e maila daz@d-a-z.hr.

Back To Top