skip to Main Content

A.radionica feat. Davor Konjikušić

Društvo arhitekata Rijeka i A.radionica Vas pozivaju na predavanje „Razgovor o pejzažu“, u petak 25.11.2016. s početkom u 19.00 sati.

Koja je razlika između pejzaža i krajolika? Na koji način nam pejzažna fotografija govori o kulturnim stavovima sredine, o kulturnom artefaktu? U ciklusu naših gostujućih predavanja umjetnik Davor Konjikušić govorit će nam o ovim i mnogim drugim temama vezanim uz pojam pejzaža. Osim u fotografiji i umjetnosti pejzaž je i za druge vrste profesija, posebno za arhitekturu, pejzažnu arhitekturu i prostorno planiranje. U definiciji prostora kao kulturne reprezentacije posebnu ulogu igra fotografija kroz koju propitujemo kakav pogled dajemo pejzažu, što radimo s tim fotografijama i čemu one služe.

Davor Konjikušić završio je studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je i magistrirao s temom “Fotografija i moć”. Do sada je realizirao jedanaest samostalnih izložbi i učestvovao na desetak drugih. Za svoj rad “Sveti ljudi” na Slavonskom bijenalu 2014. godine nagrađen je s nagradom Ex Aequo. Na Rovinj Photodays 2016. i 2013. godine osvojio je prve nagrade u kategoriji umjetničkog koncepta. Fotografiju koristi kao primarni medij za artikuliranje svog koncepta u kojem istražuje relacije između javnog i privatnog, intimnog i društveno – političkog. Pored fotografije u svome radu koristi se tekstom, arhivom, nađenim objektima i videom. Zanima ga uloga fotografskog medija u proizvodnji moći i kontrole. Voditelj je radionice suvremene fotografije DRUGI KADAR.

Više o Davoru Konjikušiću možete saznati na www.davorko.net

Back To Top