skip to Main Content

Refleks – predavanje Dorite Hannah

Što znači izvesti performans u doba kada prostor postaje sve više institucionaliziran, a institucije sve oprostorenije? Prostor – i stvaran i virtualan – teži ujedinjavanju pogonskih sustava koji definiraju, određuju i ograničavaju naše svakodnevne postupke.

Iako se sloboda kretanja i izražavanja namjerno ograničava – lokalno i globalno – već samom riječju sloboda novija događanja na svjetskoj pozornici otvoreno kritiziraju stvaranje i održavanje sve napučenijih i razgraničenijih teritorija. Međutim, paralelno s ovim fenomenom javljaju se tendencije k suradničkoj produkciji u javnome prostoru: objedinjavanje tijela i zajednica u situacijama koje prelaze granice i prkose društvenim normama. Ove tendencije ukazuju na promišljanja o ulozi i potencijalu tzv. prostorne dramaturgije.

Upravo će takvim tendencijama biti posvećeno predavanje Dr. Dorite Hannah, u srijedu, 29. svibnja u 20 sati.

Dr. Dorita Hannah je arhitektica, dizajnerica i sveučilišna profesorica čije je interdisciplinarno istraživanje posvećeno prostornoj izvedbenosti i izvedbama u prostoru kao aktivnim strategijama za reimaginaciju prakse u javnom prostoru i o njemu. Bavi se praksama na rubu umjetnosti, arhitekture i kazališta, a svojim stvaralaštvom obuhvaća arhitekturu kazališta, scenografiju i interijer, kao i uređenje izložba i instalacija.

Organizator: Drugo more

Program su podržali: Grad Rijeka – odjel za kulturu, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova

Back To Top