skip to Main Content

”Kraj Svijeta” u KC Kalvarija

Predstava ‘Kraj Svijeta’ je apsurdna komedija koja kritizira ljudsku opsesiju sa smakom svijeta te ponašanje ljudi u njihovim posljednjim minutama.

Premijera će se održati u četvrtak, 20. prosinca, u 22:30 sati, u riječkom Kulturnom centru Kalvarija, te se točno u ponoć čeka ‘kraj svijeta’, a ukoliko ga ipak ne bude, repriza je u petak, 21. prosinca, u 20:00 sati, na istom mjestu.

Uobličena kao TV kontakt emisija u kojoj voditelj dovodi 8 poznatih proroka, uz reportaže uživo koje izvještavaju o progresu nestanka, predstava u Monty Pythonovskom stilu dovodi do besmisla i proročanstva i ljudski kuriozitet koji prorocima postvlja krajnje beznačajna pitanja, unatoč činjenici da ih od nestanka dijele minute.
U studio se kao gosti redaju Nostradamus, Pitija, Ivan Evanđelista, Muhamed, Čarobnjak Merlin, Isus Krist, Rasputin te Miloš i Mitar Tarabić koji zadovoljavaju interes pubike za pitanjima poput završetka popularne sapunice, karakteristika specijalnog apokaliptičnog izdanja iPhona i slično.

U predstavi igraju (na sceni): Emir Mulalić, Anis Galijatović, Tena Ružić, Mirjan Čubrić, Davor Popović, Hrvoje Zubčić, Donald Valenta, Bojan Lakoš, (na video zapisima) Tea Terzić, Tomislav Ivčić, Dolores Salopek, Edo Kalebić, Justina Žagar, Lea Heška.
Režija: Emir Mulalić i Anis Galijatović

Ideje i scenarij: Emir Mulalić, Anis Galijatović, Tena Ružić, Mirjan Čubrić, Davor Popović, Hrvoje Zubčić, Donald Valenta, Bojan Lakoš

Video projekcije: Anis Galijatović

Oblikovanje svijetla i ton: Igor Kondić

Režija: Emir Mulalić i Anis Galijatović

Za premijeru u četvrtak nažalost više nema mjesta, ali ima još mjesta za petak (samo ukoliko nije nastupio „kraj svijeta“). 

 

Autor/izvor: Kulturni centar Kalvarija, 17. prosinac 2012.

 

Back To Top