skip to Main Content

6. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Poštovani,

pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 8. – 10. studenog ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

Ulaskom u EU sve je veća uloga lokalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i smanjenja emisija pa ove godine posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost.

Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već četvrtu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS, BISTEC, SUSTAINACO, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Očekujemo Vas na 6. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.

Polaznici ostvaruju pravo na 2 boda„sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva (NN 24/2008), Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11.“

Predsjednik Organizacijskog odbora
Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.

Kontakt: www.arhitekt.hr
miscevic@arhitekt.hr
tel.:(01)4639394, 4821501
fax:(01)4821501 

>> PRIJAVNICA

 

PRELIMINARNI PROGRAM

Petak / Friday, 8.11.2013. (od 12.00 prijava sudionika i mogućnost razgledavanja izložbe)

Svečano otvorenje u 12.30 sati na Arhitektonskom fakultetu u Velikoj dvorani.

Pozdravni govori predstavnika pokrovitelja, ministarstava, Grada Zagreba, institucija i udruga iz Hrvatske i inozemstva, uvodna predavanja. O Konzorciju Pasivna kuća Hrvatska i višenamjenskoj zgradi Sunčica na jezeru Bundek u Zagrebu koja je gotovo nulta ogledna pilot građevina energetskog standarda pasivne kuće, a ujedno i istraživački projekt u okviru EU projekta PassREg kojeg provodi Grad Zagreb. Predavanja i prezentacije tvrtki. Otvorenje izložbe i radionica.

Domjenak Grada Zagreba u 15.00 sati.

 

Subota / Saturday, 9.11. (od 9.00 do 17.00)

Predavanja, prezentacije, izložba, filmovi, radionice i stručni obilasci. Dva odmora i domjenak.

 

Nedjelja / Sunday, 10.11. (od 9.00 do 16.00)

Predavanja, prezentacije, izložba, filmovi, radionice i stručni obilasci. Odmor i domjenak.

 

Stručni obilasci / Professional tours

Nakon domjenka u subotu i nedjelju, ovisno o broju zainteresiranih (ograničen broj!) započinju stručni obilasci prema konačnom programu i prijavama.
Predviđen je jedan stručni obilazak dnevno (moguće i više). Svaki obilazak je za jednu od dvije lokacije;
u subotu, 9.11. Gornji Stupnik (gradilište vrlo niskoenergetske kuće drvene i betonske konstrukcije „M6“) i
u nedjelju, 10.11. Zagreb (obiteljska kuća „Sunčani krov Špansko“, novost: fotonaponski tracker!)

Ukoliko se iz fizičkih razloga tijekom 10. i 11.11. neće moći organizirati obilasci za sve zainteresirane sudionike, preko ograničenog broja organizirat će se naknadni termini za slijedeći vikend u subotu, 16. i nedjelju, 17.11.2013. ili za neke druge termine!

Polaznici ostvaruju pravo na 2 boda „sukladno odredbi Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva (NN 24/2008), Tablici bodovnih vrijednosti kategorija unapređivanja i usavršavanja znanja r.br. 11.“

Napomena:
Stručni obilasci su osobnim automobilima. U obrascu prijave potrebno je označiti s X jedan od dana. Obilazak prema konačnom rasporedu:
u subotu, 9.11. _____  ili u nedjelju, 10.11. ____  prema konačnom programu – rasporedu!

Back To Top