skip to Main Content

Razgovori o Rijeci 2020.

Dragi i poštovani sugrađani i sugrađanke,

danas su započeli “Razgovori o Rijeci 2020.”

Pozivam vas na razmišljanja o budućnosti našega grada i međusobno dijeljenje prijedloga i ideja, te razmjenu stavova.

Od danas do 4. ožujka razgovarat ćemo o tome kako svoje prirodne prednosti Rijeka može iskoristiti za ucrtavanje na regionalnu i svjetsku mapu. Prva tema našega razgovora bavi se pitanjem:

Kako Rijeku globalno pozicionirati?

Jeste li znali da je u odnosu na sve sjeverno-europske luke, Luka Rijeka u prosjeku čak 5 dana bliža lukama iz Kine i Dalekog Istoka za teret koji putuje morem preko Sueza? U uvodu 1. teme možete pronaći i dodatne podatke vezane uz globalno pozicioniranje te provjeriti zašto je logistika za Rijeku logična.

Razgovori sa stručnjacima

Bilo mi je važno čuti što o svakoj pojedinoj temi kažu stručne osobe. Ukoliko i vas to zanima, ovdje imate mogućnost pogledati i pročitati što su rekli i kako o ovoj temi razmišljaju dr. sc. Pavao Komadina sa Sveučilišta u Rijeci, Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, dr.sc. Vlado Mezak, ravnatelj Lučke uprave, direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić, a do 4. ožujka na istom mjestu o temi će govoriti i drugi istaknuti pojedinci koji značajno utječu ili mogu utjecati na razvoj riječkog prometnog pravca, primjerice ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić, i drugi.

Tijek razgovora

Razgovor na temu globalnog pozicioniranja Rijeke traje od 15. veljače do 4. ožujka, a zaključak izveden temeljem svih pristiglih prijedloga bit će objavljen 6. ožujka. Detaljan pregled tijeka razgovora o sve tri teme možete naći ovdje.

Strategija razvoja

Ovi razgovori kao i rasprava na okruglim stolovima o donesenim zaključcima, bit će korišteni za formiranje izbornog programa, odnosno, za stvaranje Strategije razvoja Rijeke do 2020. godine, nakon izbora.

Sliku grada kakvim ga vidite u budućnost moguće je ostvariti, a ovo je korak na tom putu. Iskoristite priliku, započnimo Razgovore o Rijeci 2020.!

Srdačno,
Vojko Obersnel

Back To Top